hillsong

Dagelijks leven

17 september 2019 door Patrick Simons

Hillsong Church Amsterdam: 'Religieuze wervelwind waar alles elkaar in hoog tempo opvolgt'

Hillsong Church is inmiddels wereldwijd een begrip. Verspreid over 23 landen komen er iedere zondag weer ruim 130.000 gelovigen naar deze kerk. Een verslaggever van Het Parool was nieuwsgierig hoe het er precies aan toegaat bij deze kerk en bezocht een dienst van Hillsong Church Amsterdam.

De verslaggever spreekt over ‘een religieuze wervelwind, waar alles elkaar in een hoog tempo opvolgt’. Er wordt ook gesproken met religie-onderzoeker Miranda Klaver van de VU, die bezig is met een boek over deze kerk. “Het is echt een kerk die past bij het idee van global cities. In die zin kun je het vergelijken met een franchisemodel, net zoals McDonald’s en Starbucks over de hele wereld verspreid zijn.”

“Wat mij als onderzoeker opvalt, is dat er heel weinig mensen binnenkomen die geen christelijke achtergrond hebben”, vertelt Klaver. “Dat zijn mensen die misschien anders buiten de kerk terecht komen, dus het heeft waarde. Maar seculiere mensen overtuigen, dat gebeurt toch echt heel weinig. Terwijl de diepste missie van Hillsong is dat meer mensen door de kerk Jezus gaan vinden, en zich zullen bekeren.”

Lees hier het hele verslag

Reacties

N
Met goed entertainment win dus je van de concurrentie!
P
Haha je hebt er wel weer een lekker stukje uitgevist Pat. Man, man, man. Die Urker wiens geloof tot leven kwam was zeker te controversieel...
In deze dagen van discussie over de veranderingen in beleving en vormgeving, doet de Hillsong organisatie er een duitje bij. Ik zag de met zwart platic afgeschermde ruimte en hoorde de keiharde muziek. De invulkaarten om te doneren op de stoel. Het financiële praatje nog eens herhaald vlak voor de prediking. De kans dat vanaf een scherm een prediker je toespreekt. Kindjes met oorbeschermers tegen de te harde muziek. En de boodschap? Misschien zelf eens onderzoeken!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!