stefan paas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

17 september 2019 door Patrick Simons

Prof. Stefan Paas: "Christendom draait uiteindelijk om liefde"

Afgelopen zaterdag was de Amerikaanse schrijver en spreker Brian McLaren te gast op ‘The Changing Faces of Christianity’, een conferentie in Amsterdam. Ook prof. dr. Stefan Paas sprak. Het Reformatorisch Dagblad was erbij en deed uitgebreid verslag.

McLaren sprak erover hoe je christen kunt zijn in een wereld die snel verandert. Tijdens zijn toespraak noemde hij een voorbeeld van een vrouw uit Costa Rica. “Zij vertelde me eens het volgende: “Ik ga mijn hele leven al naar de pentecostale kerk, maar mijn kinderen gaan niet meer. Mijn zoon zei: “Mijn hele leven heb ik moeten luisteren naar het welvaartsevangelie. Maar het enige wat ik zie is dat de prediker rijk is en jij arm. Deze kerk heeft geen toekomst meer voor mij.”

Ook prof. dr. Stefan Paas kwam aan het woord. Hij stelde het boek van McLaren inspirerend te vinden. “Met name de nadruk op het christendom als een manier van leven en liefhebben. Immers, het christendom draait uiteindelijk om liefde.” Daarnaast vroeg zich echter wel af of McLaren niet een te sterk onderscheid maakt tussen verleden en toekomst.

Lees het hele verslag in het Reformatorisch Dagblad

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.