prof baars
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

17 september 2019 door Patrick Simons

Prof. Baars: "Jezus Christus is niet alleen Zelf het grote Voorbeeld, maar Hij gééft ook het voorbeeld"

“Alleen wanneer je Jezus Christus door genade kent en navolgt, kun je een voorbeeld zijn voor anderen.”  Dat zei prof. dr. A. Baars afgelopen zaterdag tijdens een interkerkelijke toerustingsdag op Urk met als thema ‘Voorbeeldig. Voorbeeld doet volgen’.

Het Reformatorisch Dagblad doet uitgebreid verslag van de bijeenkomst. Prof. Baars stelde dat alles begint bij Jezus Christus. “Hij is niet alleen Zelf het grote Voorbeeld, maar Hij geeft ook het voorbeeld.” Baars ging ook nog in op de taak van de leidinggevende bij jongeren die volgens hem niet alleen liefde tot God en Zijn Woord vereist, maar ook leven in heiliging. “Zichtbare zondesmetten en onoprechtheid van handel en wandel vormen immers de grote struikelblokken voor de jongeren van de christelijke gemeente. Wie voor de ogen van de kinderen zondigt, die zondigt dubbel.”

Baars vindt dat je als leidinggevende moeilijke vragen over bijvoorbeeld de toorn van God niet moet ontwijken. “Het is niet nodig op alle vragen een sluitend antwoord te geven. Jongeren prikken daar al gauw doorheen. Zij hebben meer respect voor de leidinggevenden die zich kwetsbaar opstellen en eerlijk aangeven geen antwoord te weten.” 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.