joshua
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

17 september 2019 door Patrick Simons

Joshua ging naar een kerkkamp om onder te duiken voor drugsdealers en veranderde daar voorgoed

Vroeger was Joshua Kotadiny lid van een criminele bende in Amsterdam. In een filmpje op het Instagramaccount van move.community vertelt hij zijn indrukwekkende verhaal. Van een probleemtiener die niets met christenen of God te maken wilde hebben tot een man die Jezus wil volgen. Dit is hoe Gods Geest kan werken!

“Ik ben Joshua en vroeger zat ik in Amsterdam Zuid-Oost in een gang”, begint hij zijn verhaal. “Ik was een probleemtiener, ik ws een rebel. Ik had een haat tegen christenen en kwam in aanraking met jongens die drugs verkochten. De drugs die ik verkocht, verloor ik omdat mijn vader erachter was gekomen en de drugs door het toilet gespoeld had.”

Daardoor kreeg Joshua drugsdealers achter zich aan. “Het ging 2 of 3 weken verder en ik beloofde dat ik ze zou betalen. Maar ik kwam nooit meer opdagen. Ik ging echt verloren. Uiteindelijk kwam mijn broer naar mij toe en hij zei tegen mij: deze zomer organiseren wij als kerk een jeugd-kamp. Heb je zin om mee te komen?”

Joshua vond dat direct een prima idee. “Niet om mijn leven te veranderen, maar om onder te duiken. Ik gaf mijn leven daar aan God, waardoor ik nu anderen mag helpen en mag vertellen wat God in mijn leven heeft gedaan.” Inmiddels is Joshua pastor in Amsterdam. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen