Richard Groenenboom
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 september 2019 door Lukas ten Napel

Waarom radicale moslims op het gebedslijstje van Richard Groenenboom staan

“Ik zal mijn gebedslijstje voor vandaag erbij pakken: onze kinderen, een ernstig zieke oom van me, een bevriend zendingsechtpaar en terroristen van Boko Haram en IS.” Zo begint Richard Groenenboom zijn maandelijkse videocolumn voor de SDOK.

“Ik zie jullie denken: “Die eerste gebedspunten begrijpen we, maar dat laatste…””

“Ik heb gezien hoe ongelofelijk belangrijk het is om voor deze mensen te bidden. God wil dat gebed gebruiken.
Een paar maanden geleden was ik in het noorden van Nigeria. Daar ontmoette ik Daniël. Zijn dorp was aangevallen door islamitische Fulani-herders. Het hele dorp werd platgebrand, hij raakte zijn huis kwijt en verloor zijn schoonvader. Hij had eigenlijk niks meer. Hij vertrouwde me echter toe dat hij dagelijks bidt voor de mensen die hem dit hebben aangedaan.”

“Misschien zeg je: “Ik zou dat niet kunnen en wat heeft het voor zin?” De afgelopen jaren heb ik verschillende mensen gesproken die extremist waren en een bloedhekel hadden aan christenen. Zij zitten nu in de kerk. Ik geloof dat het komt door het gebed van mensen als Daniël. We moeten ook beseffen dat dit een geestelijke strijd is. Met wapens gaan we het niet redden; alleen met gebed. Als deze mensen hun hart aan Jezus geven, geven ze zich ook volledig over. Daarom is ook jouw gebed keihard nodig.”


Videocolumns Richard Groenenboom
- Wat is het sterkste bewijs dat God bestaat?
- Zondagse livestream zat? Bekijk de indringende boodschap van Richard Groenenboom!
- Je bent teleurgesteld in de kerk: wat nu?
- Richard vraagt zich af of werken in Gods koninkrijk leuk moet zijn
- Baal jij van de coronabeperkingen? Richard heeft een boodschap voor je
Meer over videocolumns Richard Groenenboom »

Klik hier voor meer verhalen van SDOK!

Reacties

T
Amen.

Niet voor extremisten alleen, maar bid ook voor allen die gevangen zitten in de duisternis van de islam. Dit religieus/politieke systeem staat haaks op de boodschap van liefde van het evangelie van Jezus Messias. Allah van Mohammed kent de tien geboden niet. De islam heeft een fundament van dood, haat en mateloos geweld. Islamitische geleerden ontwikkelden : Taqiyya, Tawriya, Kitman en Muruna. Dat zijn manieren om de waarheid voor de islam te verbuigen. Alleen Jezus kan zeggen : Ïk ben de weg, de waarheid en het leven.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen