Iraanse vrouw
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

18 september 2019 door Patrick Goede

Iraanse vrouw hing zichzelf op, maar Jezus had een ander plan

"Mijn vader ging in zee met een zakenman. Toen ik vijf was verkrachtte hij mij. Hij deed dit vele jaren lang en ik was bang om het mijn vader te vertellen", zegt de Iraanse Bahar* volgens God reports.

De moeder van Bahar kwam er echter achter en stelde haar man op de hoogte van het misbruik. "Hij begon mij te slaan vanaf die dag. Mijn vader bleef ook zaken doen met deze man. In feite nodigde hij hem nog vaker uit. Vanaf dat moment haatte ik mannen. Ik haatte hun gezicht en ik haatte hun lichamen." 

Vanwege de onrechtvaardige behandeling door haar vader ging haar relatie met hem compleet aan diggelen. In plaats van haar te beschermen voor gevaar maakte hij het misbruik mogelijk. 

Haar moeder was ondanks de islamitische wetgeving in het land niet gelovig en vertelde haar dat God niet bestond. "Ze voedde mij daar zo goed in op dat ik zelfs de Koranleraren hun ongelijk kon bewijzen", zegt ze.

Deze hopeloze situatie dreef haar tot wanhoop. "Ik nam 12 pillen per dag om met mijn depressie te kunnen dealen. Twee jaar lang kon ik niet lachen of huilen omdat ik zo high was van de pillen. Ik probeerde, zonder succes, mijzelf vijf keer van het leven te beroven met deze medicijnen."

Op een dag besloot zij zichzelf op te hangen aan een haak in het plafond. Ze nam alle pillen uit het doosje medicijnen om zo zichzelf te verdoven. Voordat ze zichzelf ophing sprak ze nog één verrassend zin: "God als U echt bestaat dan wil ik U aanraken". 

Ze sprong. "Alles werd zwart en ik begreep niet wat er gebeurde. Toen zag ik Jezus vier seconden lang. Ik zag dat ik op zijn schouders zat als een kind dat van haar vader houdt. Ik wilde dit altijd al doen met mijn vader. Alstublieft, zet mij niet neer", vroeg ze aan Jezus. 

"Ik zal je altijd beschermen. Ik zal geen steen op je voeten laten neerkomen", vertelde Hij haar.

Daarna herhaalde hij Psalm 91 voor haar. Ze dacht dat dit slechts vier seconden duurde maar toen ze bijkwam lag ze op bed. 

"Toen ik opstond zag ik dat het touw geopend op de vloer lag en mijn nek was helemaal zwart. Na twee jaar niet te kunnen huilen kon ik weer huilen. Ik huilde urenlang. Ik wist dat God mij genezing gaf door dit huilen heen en dat mijn verleden voorbij was."

"Op dat moment wist ik wie God was en dat het Jezus was", zegt Bahar.

Ze werd een wedergeboren christen en vergaf zelfs de man die haar verkracht had op de begrafenis van haar vader. 

*verzonnen naam.

Reacties

W
Wow! Heftig! Geweldig! Glorieus! Het volkomen ware Herderschap van Jezus! Wat een enorm mooie getuigenis ! Oh God ik hou van U! Jezus ik hou van U.
Tjonge, wat heftig! Maar zo'n Heer hebben wij; glorie voor zijn Naam!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.