Lotte

Levensverhaal

17 september 2019 door Lukas ten Napel

Lotte vond Jezus door haar nieuwe vrienden: "Ik werd nieuwsgierig naar wat zij wel hadden en ik niet"

“Ik voelde me eenzaam en alleen. Ik dacht dat niemand mij mocht. Ik dacht dat ik niet goed genoeg was en dat iedereen beter was dan ik.” Dit vertelt de 16-jarige Lotte uit Harderwijk. In deze video van Alpha-Youth! vertelt ze hoe deze situatie veranderde toen ze vrienden kreeg die iets hadden wat Lotte nog miste: Jezus.

“Ik heb een tijd op een tl-school gezeten en werd daar had ik het niet echt naar mijn zin. Daar werd ik buitengesloten. Ik was eigenlijk ook de nerd van de klas omdat het niveau waar ik zat te laag voor me was. Ik paste niet echt binnen de groep.”

“Toen ik naar de middelbare school ging, vroeg ik me steeds vaker af wat ik hier op aarde deed. Het is niet altijd de leukste plek om te zijn, dus waarom ben ik hier?”

“Ik ben niet met de Bijbel of de kerk opgegroeid. Ik zag het geloof als iets wat je leven alleen maar saai maakte met allemaal regeltjes.”

“Op een gegeven moment zat ik door het raam te kijken en zag ik een grote bus staan. Ik besloot er naar binnen te gaan heb er wat gegeten en gedronken. Het was supergezellig en ik heb er mooie gesprekken gehad. Ik werd nieuwsgierig naar die mensen, maar ook naar The Buzz; het was een plek waar ik me veilig voelde. Ik ging er vaker naartoe. Ze waren oprecht geïnteresseerd. Dat raakte me en maakte me nieuwsgierig naar wat zij wel hadden en ik niet.”

“Ik vroeg dit op een gegeven moment. Het antwoord was: “Ik heb een Redder; ik ken Jezus en Hij is er ook voor jou”. Het kwam niet direct bij mij binnen. Onze vriendengroep werd wel steeds hechter. Op een gegeven moment gingen we met z’n allen naar een evenement. Daar was iemand die voor me had gebeden; precies voor de dingen waar ik op dat moment mee zat. Ik had die persoon nooit gezien. Er gebeurde zo veel en ik hoorde zoveel coole verhalen; het kon niet anders dan dat er een God was.”

Luister naar de hele getuigenis van Lotte in de video:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals