Adam Weber
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 september 2019 door Geerten van Breugel

Pastor Weber geschrokken van zelfdoding bevriende voorganger: "Aangeven dat je worstelt met je mentale gezondheid maakt je geen slechte christen"

"Het is OK om te zeggen dat je worstelt. Dat er dingen zijn in je privéleven die niet fijn zijn, of dat je gedachten hebt die verkeerd zijn." Dat zegt Adam Weber, dominee in Sioux Falls en vriend van pastor Jarrid Wilson die vorige week maandag zelfmoord pleegde, in de podcast 'The Conversation with Adam Weber'. "Het maakt je geen slechte christen als je zegt dat je worstelt met je psychologische gezondheid."

Een aantal jaar geleden ontmoette Weber Wilson op een conferentie met de naam Catalyst. Ze waren nog met z'n tweeëno over in de kamer na een sessie en kwamen in gesprek. Ze werden vrienden en Weber praat met liefde over hun contact. "Het is een man naar wie ik heen kon op de laagste momenten in het leven. Iemand waarvoor je niets hoeft op te ruimen, en waar je geen indruk op hoeft te maken." De dag voor de zelfdoding van Wilson hadden ze nog even contact, omdat Wilson Weber belde. "Maar ik zag het niet aankomen."

Weber worstelde zelf met een burn-out en vond het lastig als predikant dat aan te geven. "Het voelt soms onmogelijk om een dominee te zijn en aan te geven dat je worstelt met privéproblemen. Maar als een broer in Christus, als een medepastor, wil ik je vertellen dat het 'OK' is om 'niet-OK' te zijn."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.