Christenen in China

Nieuws

16 september 2019 door Geerten van Breugel

'Chinese dominees in Yuzhou moeten preken uit christelijk-confucianistisch boek'

Dominees in de Chinese stad Yuzhou die aangesloten zijn bij Drie-Zelfkerken moeten hun preken baseren op een boek dat Bijbels onderwijs combineert met het confucianisme. Dat schrijft het christelijke magazine Bitter Winter. Het bureau voor religieuze zaken in Yuzhou gaf de opdracht aan de geestelijken in een poging 'religies Chineser te maken'.

Het boek waar onder andere dominees gebruik van moeten gaan maken heet 'The Analects Encounter the Bible' en is in 2014 geschreven door Shi Heng Tan. Heng Tan zegt christen te zijn, heeft zijn graad gehaald aan de Universiteit van Peking en is onderdeel van het Instituut voor Wereld Religies aan de Chinese Academie voor Sociale Studies. Het boek heeft controverse veroorzaakt in de religieuze gemeenschap en veel christenen vinden volgens het magazine dat de argumenten in het boek worden misbruikt als de pure christelijke doctrine.


Christenvervolging
- Het christendom wordt vernietigd en het Westen kijkt toe en zwijgt
- Ook christenen uit Nederland horen bij de vervolgde kerk
- Waarom het goed is om als christen vervolgd te worden
- Hemeltergende stilte na aanslagen: benoem de daders en geef slachtoffers een gezicht
- Dominee Henk-Jan Prosman komt in actie en heeft een boodschap voor de media: "Stop met zelfcensuur en politieke correctheid"
Meer over Christenvervolging »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen