kooten

Dagelijks leven

16 september 2019 door Patrick Simons

"Los van het Evangelie is de christelijke religie zonder betekenis"

Postmodernisme heeft zich volgens dr. Van Kooten ontwikkeld tot een epidemie. Hij stelde tijdens een openbaar college in Gouda dat het zich heeft verbreid door de hele cultuur. Reformatorisch Dagblad doet verslag.

"Postmodernisme is ongeloof in het grote verhaal, het Evangelie", vertelt Van Kooten. "Als christenen presenteren wij het Evangelie. Maar niet als een verhaal van anderen, hoe authentiek dat ook kan zijn. Los van het Evangelie is de christelijke religie zonder betekenis. Onze claim is dat de Bijbel het Woord van God voor allen is. Deze claim is echter diep beledigend voor de postmoderne wereldvisie."

Deze wereldvisie bepaalt volgens hem wel degelijk de atmosfeer van de maatschappij. "Als je jezelf er maar goed bij voelt is de gedachte. Dat houdt in dat kerkmensen minder oog hebben voor regels uit de Bijbel, en ook voor alle aspecten van het zevende gebod."

Reacties

H
Postmodernisme zet zich niet eerst af tegen het evangelie, maar vooreerst tegen het harde verlichtingsdenken, waarbij de eigen rede absoluut is gemaakt.

De bijbel is niet als eerste Gods woord, maar Jezus Christus is dat. De bijbel getuigt van dat Woord.

Jezus zegt:Ik ben de weg, de waarheid en het leven.

Dat is het antwoord tegen postmodernisme. In Jezus Christus is de waarheid te vinden, niet als een rede of stelling, maat in het leven, en het op weg gaan met Hem.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals