saada

Dagelijks leven

16 september 2019 door Patrick Simons

Voormalig sluipschutter Arafat: "Moslims win je niet met geweld, maar met de liefde van Christus"

Als 17-jarige sloot hij zich aan bij het PLO-leger van Yasser Arafat. Hij was sluipschutter en schoot onder andere politieke tegenstanders dood. Later kwam Tass Saada tot geloof en schreef hij het boek 'Arafat was mijn held'. Het Reformatorisch Dagblad sprak met hem.

Vóór de terroristische aanslagen op de Twint Towers waarschuwde Saad al in kerken voor de islam. Regelmatig werd hij dan uitgelachen. "De kerken waar ik toen werd uitgelachen, nodigden mij na 9/11 uit om over de gevaren van de islam te komen spreken. Iedereen, ook Amerikanen, die op iedereen met een Arabisch uiterlijk wilden gaan schieten, adviseerde ik: neem een fruitmandje of iets lekkers mee en zoek moslims thuis op. Moslims win je niet met wapens, wel met de liefde van Christus."

Saad die zichzelf als nakomeling van Ismaël beschrijft, hekelt de theorie dat deze vervloekt is. "Zeker, met Izak maakte God Zijn verbond, maar Ismaël is niet vervloekt. Er zijn beloften voor hem en zijn nakomelingen: de twaalf vorsten en stammen van Ismaël die nu nog steeds als naties rond Israël wonen."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals