vaccinatie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

16 september 2019 door Patrick Simons

Jongeren in de Biblebelt vaccineren vaker

Steeds meer strengchristelijke jongeren laten hun kinderen vaccineren. Binnen reformatorische kring maken steeds meer jongeren de keuze om dit wél te doen, ook als hun ouders of de kerk dit liever niet willen. Dat stelt arts Helma Ruijs in gesprek met De Gelderlander.

De arts deed uitgebreid onderzoek naar vaccineren in de Biblebelt en dit is één van haar conlusies. Vooral bij de mensen die voorheen vanuit traditie niet voor vaccinatie kozen is een behoorlijke toename te zien. Het taboe verdwijnt volgens Ruijs. Ze stelt dat er onder behoudende christenen steeds meer discussies ontstaat over dit onderwerp. "Er zijn ook religieuze argumenten vóór vaccinatie. De gedachte dat God de mens de mogelijkheid heeft gegeven om een vaccin te ontwikkelen, groeit. Dat vaccin wordt steeds vaker beschouwd als een geschenk van God, dat in dankbaarheid wordt aanvaard."

Toch maken deskundigen in Nederland zich nog zorgen over de vaccinatiegraad. Deze is namelijk op verschillende plaatsen onder de 90% gezakt wat door hen als een kritische ondergrens wordt gezien. Overigens ligt de vaccinatiegraad in de reformatorische gemeenschap nog lager.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events