terrorisme

Dagelijks leven

13 september 2019 door Patrick Simons

Opnieuw aanvallen op christenen in Burkina Faso

Christenen in Burkina Faso blijven gevaar lopen. Extremistische moslims plegen voortdurend aanslagen in het land. Christenen zijn daarbij vaak het doelwit. Volgens Kerk in Nood meldt dat er opnieuw twee aanvallen zijn geweest waarbij in totaal 29 mensen zijn gedood.

Beide aanvallen gebeurden op een weg afgelopen zondag. Bij één van de aanvallen werd er gebruik gemaakt van een vrachtwagen en explosieven. Het gaat opnieuw om islamtisch geweld. Dit jaar is er een flinke stijging waar te nemen van het geweld in Burkina Faso. Vooral in het noorden en het oosten van het land is dat het geval. Inmiddels zijn er al honderen slachtoffers gevallen.

Steeds meer christenen in het land besluiten om weg te vluchten. Hoewel moslims in het land in de minderheid zijn, is tussen de 10 en 20 procent van de bevolking christen. De meerderheid daarvan is katholiek.

Reacties

J
Weer een bewijs wat en wie de Islam is. Tijd om ze te verbieden
T
Al-oemma) De oemma wordt gezien als een wereldwijde eenheid, waartoe die landen worden gerekend waar de islam de hoofdgodsdienst is, Alles draait om macht. Uiteindelijk streeft islam naar wereld heerschappij. Alle middelen lijken daarbij toegestaan. Veel christelijke gemeenschappen worden uitgemoord. Met de vluchtelingenstroom komen vijandige moslims zonder te integreren. Lees de Koran teksten hoe vijandig de islam staat tegenover joden en christenen. Eis van iedere vluchteling die wil blijven het naleven van de Nederlandse wetten.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!