ker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

13 september 2019 door Patrick Simons

Zending Gereformeerde Gemeenten op zoek naar nieuw zendingsveld

Tijdens de generale synode van de Gereformeerde Gemeenten is donderdag ook de zending ter sprake gekomen. Uit de vergadering blijkt dat Zending Gereformeerde Gemeente(ZGG) zich aan het oriënteren is op een nieuw zendingsveld.

Dat vertelde ds. G. W. S Mulder volgens het Reformatorisch Dagblad. De zoektocht naar een nieuw zendingsveld is geinspireerd door de de nood van de volken, vertelt te predikant. "Met name onder die volken die nog niet met Gods Woord zijn bereikt. Hier ligt een opdracht van Godswege die wij hebben te verstaan."

Dat betekent uiteraad niet dat bestaande velden worden verwaarloosd. "De werving van werkers voor nieuwe velden weegt ons zwaar, dat geldt evenzeer voor de bestaande velden", aldus de predikant.

Reacties

B
Hebben jullie al aan Nederland gedacht? Zendingsveld bij uitstek lijkt mij en nog dicht bij huis ook!
A
Nieuw zendingsveld? Er zijn zendingsvelden van de ZGG waar alleen een bijbel vertaler werkt maar waar geen zendeling meer voor te vinden is.
Nieuw zendingsveld ?? Allerlei Mozaiek-kerken zijn al bezig op de Bible Belt. Lijkt me een goed plan en een bijna onmogelijke opgaaf om de ultra's op het rechte spoor te krijgen.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.