robot

Dagelijks leven

12 september 2019 door Patrick Simons

Gaan robots straks preken in onze kerken?

Robots maken wereldwijd een enorme opmars. Ze kunnen steeds meer, waardoor ze ook steeds meer werk van de mens over gaan nemen. De verwachting is bijvoorbeeld dat robots straks ook in de horeca mensen gaan bedienen. Er zijn zelfs robots die voorgaan in religieuze diensten. Hebben wij straks ook geen predikanten en voorgangers meer, maar worden onze diensten geleid door robots? Het Nederlands Dagblad kwam erachter dat het steeds meer gebeurt. 

Het lijkt misschien een utopie of iets van de verre toekomst. Het is echter veel dichterbij dan je denkt. Op verschillende plaatsen in de wereld voeren robots namelijk al dergelijke taken uit. Zo maakt een boeddhistische tempel in het Japanse Kyoto gebruik van een robot. Deze zegt niet alleen gebeden op, maar houdt zelfs een voorgeprogrammeerde preek. En hij is niet de enige met een dergelijke taak. Iets dichter bij huis, in het Duitse Wittenberg, is een robot met de naam BlessU-2. Deze robot spreekt in een Lutherse kerk een zegen uit in een taal naar keuze. 

Robots zijn ook in te staat bemoedigende woorden te spreken wanneer een gelovige zich zorgen maakt. Vooral in Japan duiken ze steeds meer op bij religieuze bijeenkomsten. Het is daar bijvoorbeeld ook mogelijk om je boeddhistische begrafenis te laten leiden door een robot. Dat is overigens ook stukken goedkoper dan het inhuren van een priester.

Reacties

Het is nog erger: er preken al robots. Voorgeprogrammeerd en zo voorspelbaar. Waarschijnlijk doen echte robots het beter.
REAGEER
M
Een slimme tactiek van satan, ooit een robot gezien die vervult is met de Heilige Geest!
REAGEER
Het is nog erger: er preken al robots. Voorgeprogrammeerd en zo voorspelbaar. Waarschijnlijk doen echte robots het beter.
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!