Nieuws

12 september 2019 door Geerten van Breugel

"Extremistische hindoes verkrachten 4-jarige dochter van voorganger in India"

In India hebben extremistische hindoes het 4-jarige dochtertje van een voorganger verkracht. Dat vertelt een lokale partner van Open Doors USA aan de Christian Post. Een korte tijd nadat de pastor geen gehoor gaf aan de bedreiging van de hindoes, bleek zijn dochter verkracht te zijn op school door de mannen. "Het maakte het leven van de voorganger en zijn vrouw kapot."

Pastor Samuel, de partner van Open Doors USA, meldde dat hij veel van deze gevallen in het land tegenkwam. Zo ook het verhaal van de domineee, die vlak nadat hij getrouwd was in een klein dorpje in India ging wonen en zijn eigen bediening kreeg. Samuel: "Ze vertelden het evangelie aan de kinderen die van school waren gestuurd. Sinds lange tijd deden ze het weer goed op school en ze veranderden hierdoor hun gedrag. Hun ouders vroegen de voorganger over Jezus."

Toen de pastor een kleine kerk startte, kwam een groep extremistische hindoes langs die de voorganger zeiden te stoppen met het delen van het Evangelie. "En anders zou het consequenties hebben", zegt Samuel. De voorganger stopte niet en zei de hindoes dat "mijn God mij geroepen heeft dit te doen en ik niet stop met het preken van het evangelie. Doe wat je wilt." Een korte tijd later bleek er wat met zijn dochter gebeurd. "In het ziekenhuis zeiden de dokters dat de dochter van het echtpaar was verkracht. Het bleek dat de extremisten naar school waren gegaan." De politie luisterde niet, net zomin als de school.

"Hoewel het moeilijk is, gebruikt God het", zegt Samuel. "De voorganger vertelde mij dat hij zijn bediening in eerste instantie opgaf. Maar ze herstelden en begrijpen dat God hen nog steeds kan gebruiken om anderen tot Hem te brengen. Ze gaan dus door met hun werk."


Christenvervolging
- Het christendom wordt vernietigd en het Westen kijkt toe en zwijgt
- Ook christenen uit Nederland horen bij de vervolgde kerk
- Waarom het goed is om als christen vervolgd te worden
- Hemeltergende stilte na aanslagen: benoem de daders en geef slachtoffers een gezicht
- Dominee Henk-Jan Prosman komt in actie en heeft een boodschap voor de media: "Stop met zelfcensuur en politieke correctheid"
Meer over Christenvervolging »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!