Gods schepping
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 september 2019 door Patrick Goede

Deze foto gaat de hele wereld over: Gods schepping op z'n puurst

Dick van Duijn (34) is een Noordwijkse visboer en hobbyfotograaf. Zijn foto van een grondeekhoorn die aan een bloem ruikt is opgepikt door internationale media als Fox News en The New York Post. Ook de Nederlandse media schenken aandacht aan de simpele eenvoud en schoonheid van het plaatje.

Op het Instagramprofiel van de fotograaf zijn nog meer prachtige foto's van de grondeekhoorn te zien die graag aan bloemen blijkt te ruiken. De dichtgeknepen ogen van het diertje spreken tot de verbeelding en doen ons even het geluk ervaren van een vers boeket. "Ik zag direct dat ik een bijzonder moment te pakken had", zegt Dick tegen het AD.

Dit bericht bekijken op Instagram

Dieren die menselijke trekjes vertonen raken vaak een gevoelige snaar. Het wordt daardoor makkelijker om ons met de beestjes te identificeren en ze houden ons ook een bepaalde spiegel voor. Want wanneer rook jij voor het laatst vol overgave aan een bloem? God zegt in de Bijbel dat we mogen worden als de kinderen. Dat voor hen het Koninkrijk van God is. De grondeekhoorntjes van Dick van Duijn herinneren ons daaraan!

Dit bericht bekijken op Instagram

A few more frames from the serie of the curious ground Squirrel smelling the yellow flower. Contact info@hollandpix.com to buy these photo’s. Last week these pictures were published in: @newyorkpost @dailymail @dailymirror @foxnews @thesun # #squirrel #nuts_about_wildlife #animalelite #splendid_animals #shots_of_animals #all_animals_addiction #marvelouz_animals #nature #natures #naturelovers #nature_sultans #bns_nature #nature_perfection #nature_good #nature_brilliance #9vaga_naturemiracles9 #wildlife #wildlifephotography #wildlifeonearth #wildlifeplanet #wildlife_inspired #featured_wildlife #wildgeography #wildplanet #ourplanetdaily #earthpix #earthcapture #yescnn #ig_fotografdiyari @bbcearth @wildlife.hd @discovery @natgeoyourshot @nikoneurope @instagram @vt

Een bericht gedeeld door Dick van Duijn (@dickvanduijn) op

Reacties

B
Gek he, maar ik zie opeens een man of vrouw voor me , die bij zo’n ouderwetse gele ANWB belpaal staat... “Hallo, is dit de ANWB?”
B
Maar hij is idd schitterend..

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.