Stempel David
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 september 2019 door Geerten van Breugel

Zegel uit 7e eeuw voor Christus gevonden met naam zoon van David

Bij het opgravingsgebied van de Stad van David is een oud zegel gevonden waar de naam Adoniyahu opstaat, volgens Koningen één van de zonen van David. Het zegel werd waarschijnlijk door hoge ministers gebruikt om hun 'handtekening' onder documenten te zetten. De stempel werd gevonden door een Israëlische tiener die zich als vrijwilliger had aangeboden om mee te helpen bij de opgravingen, schreef de City of David Foundation in een persbericht.

Doron Spielman, vice-president van de stichting City of David Foundation zegt dat de stempel een grote waarde heeft voor miljarden mensen wereldwijd. "Het zegel gaat terug tot de datum van Salomo's tempel in de 7e eeuw voor Christus en is een nieuwe link in de lange historie van het Jodendom in Jeruzalen dat wordt blootgelegd en bewaard."

De naam Adoniyahu wordt al in het Bijbelse boek Koningen genoemd, als één van de Levieten en was een oudste in de tijd van Nehemia. Dat het om de zoon van David gaat, blijkt volgens de onderzoekers uit de tijdsindicatie en het feit dat het om een zegel gaat dat alleen in de hoogste kringen gebruikt werd.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.