Jarrid Wilson

Nieuws

11 september 2019 door Geerten van Breugel

Schokkend: Amerikaanse voorganger pleegt zelfmoord na worstelingen met angsten en depressies

Jarrid Wilson, hulppastor bij de Harvest Christian Fellowship in Californië, heeft zelfmoord gepleegd. Dat heeft de voorganger van de gemeente, Greg Laurie, op zijn Facebook geplaatst. "Jarrid hield van de Heere en had het hart van een dienaar. Hij is bij de Heer nu. Er zijn geen woorden voor."

Wilson pleegde de daad op maandagavond, nadat hij een tweet op zijn Twitter vastpinde, waarin hij aangaf dat het houden van Jezus niet alles oplost, maar dat Hij er wel altijd is. Van Wilson was het bekend dat hij worstelde met suïcidale gedachten, schrijft Faithwire. Wilson laat twee kinderen en een vrouw na en werd 30 jaar.

Op 26 augustus was Wilson nog te gast bij Hour of Power, waarin hij vertelde over zijn boek 'Love is oxygen' waarin hij openhartig praat over depressie. Wilson geeft in Hour of Power aan "al zijn hele leven te worstelen met angsten en depressies. In het boek wilde ik vertellen dat je, ook als je van Jezus houdt, je kunt worstelen met depressie en zelfmoordgedachtes." Het fragment bekijk je vanaf minuut 9.

Worstel jij met zelfmoordgedachten of ken je iemand die dat doet? Aarzel dan niet om de 113-hulplijn in te schakelen.

Reacties

H
Waarom vind ik in de Bijbel geen bekeerde mensen die worstelen met angsten en depressies en die dan zelfmoord plegen? Let wel, ik wil geen oordeel geven over deze man, maar ik kan niet zomaar overnemen dat iemand die zelfmoord pleegt bij God is. Dat vind ik niet in de Bijbel terug. Of ik moet wat over het hoofd hebben gezien. Overigens vind ik dit wel erg moeilijk, omdat ik ook lees over bijvoorbeeld dominees en evangelisten die kampen met depressie. Ik ben daar zelf tot nog toe voor bewaard, gelukkig en God zij dank.
H
Wat mankeert ons christenen dan dat wij wel in een depressie kunnen komen en zelfs tot zelfmoord blijken over te gaan? Terwijl ik dat echt niet tegenkom in de Bijbel. Ik geloof wel dat een echt kind van God in zo'n situatie kan komen, immers depressie enzo is ook een gevolg van de zondeval en menselijk gesproken schijnen sommigen mensen een soort van genetische afwijking te hebben, waardoor ook depressieve gedachten kunnen ontstaan. Maar zou dat in de tijd van de Bijbel of van Jezus ook zo zijn geweest. Waarom lezen we daar dan niets van?
Toon meer antwoorden (15)
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!