Jarrid Wilson
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 september 2019 door Geerten van Breugel

Schokkend: Amerikaanse voorganger pleegt zelfmoord na worstelingen met angsten en depressies

Jarrid Wilson, hulppastor bij de Harvest Christian Fellowship in Californië, heeft zelfmoord gepleegd. Dat heeft de voorganger van de gemeente, Greg Laurie, op zijn Facebook geplaatst. "Jarrid hield van de Heere en had het hart van een dienaar. Hij is bij de Heer nu. Er zijn geen woorden voor."

Wilson pleegde de daad op maandagavond, nadat hij een tweet op zijn Twitter vastpinde, waarin hij aangaf dat het houden van Jezus niet alles oplost, maar dat Hij er wel altijd is. Van Wilson was het bekend dat hij worstelde met suïcidale gedachten, schrijft Faithwire. Wilson laat twee kinderen en een vrouw na en werd 30 jaar.

Op 26 augustus was Wilson nog te gast bij Hour of Power, waarin hij vertelde over zijn boek 'Love is oxygen' waarin hij openhartig praat over depressie. Wilson geeft in Hour of Power aan "al zijn hele leven te worstelen met angsten en depressies. In het boek wilde ik vertellen dat je, ook als je van Jezus houdt, je kunt worstelen met depressie en zelfmoordgedachtes." Het fragment bekijk je vanaf minuut 9.

Worstel jij met zelfmoordgedachten of ken je iemand die dat doet? Aarzel dan niet om de 113-hulplijn in te schakelen.