bredeweg

Nieuws

11 september 2019 door Patrick Simons

Rechtszaak wegens volgapparatuur onder auto predikant gereformeerde gemeente Kruiningen

Het recherchebureau dat in 2017 volgapparatuur onder de auto van ds. G. Bredeweg uit Kruinigen plaatste, moet daarvoor terechtstaan. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie tegenover het Reformatorisch Dagblad.

In 2017 stond het Zeeuwse dorpje op stelten doordat er een scheuring in de plaatselijke gereformeerde gemeente plaatsvond. De gemoederen liepen daarbij hoog op. Ds. Bredeweg besloot om met een gedeelte van de gemeente de kerk te verlaten en een eigen gemeente te stichten. De ontstane ruzie liep zelfs zo hoog op dat er volgappapparatuur onder de auto van de predikant werd geplaatst.

Daar moeten het bureau en eigenaar Lenard Prins zich voor gaan verantwoorden."De verdenking is het heimelijk plaatsen van volgapparatuur, zogeheten tracking en tracing, onder het voertuig van de predikant", aldus de woordvoerdster. Nog niet bekend is wanneer de zitting plaats zal vinden.

Lees ook: Wat christenen kunnen leren van de kerkruzie in Kruiningen.

Reacties

Ik moet even in mijn ogen wrijven of ik dit goed lees, want dit gaat te ver. Ik kan me nu goed indenken dat die dominee voor zichzelf is begonnen.
P
Kees, deze kwestie is uitgebreid in CIP besproken. Twee vragen:

1. Een dominee begint toch nooit voor zichzelf? Ik meen dat de kerkelijke gemeente nog altijd gemeente van Jezus Christus is?

2. Heb je in CIP teruggezocht naar alle berichtgeving uit 2017? Die volgapparatuur werd geplaatst toen allang het besluit was genomen om uit het kerkverband te treden. Niet sjiek, dit soort maatregelen, maar er speelde vooraf al zo veel meer. Trieste affaire, geen voorbeeld a la Psalm 133.
Toon meer antwoorden (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!