israel

Nieuws

11 september 2019 door Patrick Simons

Israël is van plan Filipijnse christenen het land uit te zetten

Opvallend nieuws vanuit Israël. Het land is namelijk van plan om Filipijnse christenen in grote aantallen het land uit te zetten. Veel van deze christenen wonen al tientallen jaren in Israël, hebben zich volledig aangepast en hun nageslacht is ook in het land geboren. Dat meldt het Nederlands Dagblad.

De uitzetting zou te maken hebben met het gegeven dat Israël bezig is op zichzelf steeds meer en steeds nadrukkelijker te profileren als een Joodse staat. De toekomst van de Filipijnse christenen is dus behoorlijk onzeker terwijl ze juist behoorlijk aan het groeien zijn de laatste jaren. Ze kwamen in het verleden vooral naar Israël om te werken in de huishouding bij mensen. Het gaat in totaal om zo'n 40.000 Filipijnen.

Het merendeel van de in het land woonachtige Filipijnen zijn rooms-katholiek. Ze beschikken over een tijdelijk visum, waadoor ze niet mogen trouwen en officieel ook geen kinderen mogen krijgen. Dat laatste is in die tientallen jaren overigens wel veelvuldig gebeurd.

Reacties

Etnische zuivering kan een verstandige demografische maatregel zijn. Ik verwacht nu ook dat in Nederland woonachtige zionistische Joden pleidooien gaan houden om ook hier in Nederland te streven naar een etnisch zuiver Nederland in navolging van hun geliefde Israel.
H
Als het om mensen gaat met een tijdelijk visum is uitzetting toch volstrekt legitiem ongeacht de godsdienst ?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!