ger gem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 september 2019 door Patrick Simons

In deze video wordt haarfijn uitgelegd wat wordt besproken op de synode van de GerGem

Vanaf vandaag houden de Gereformeerde Gemeenten hun driejaarlijkse synode. Maar wordt er nu eigenlijk besproken op deze synode? Wat staat er op de agenda? Het Reformatorisch Dagblad bespreekt het aan de hand van verschillende vragen en antwoorden. En hoe gaat zo'n vergadering in z'n werk? Het Reformatorisch Dagblad legt het in onderstaande video haarfijn uit.

Een belangrijk agendapunt dit jaar is de opleiding van predikanten, zo vertelt ds. Mulder. "De samenstelling van het curatorium en van het docentenkorps van de Theologische School zal in de toekomst behoorlijk gaan veranderen; de leeftijd van docenten en curatoren vraagt om besluitvorming.”

Ook over de inhoud van de opleiding zal gesproken worden. "De persoonlijkheid en vorming van dienaren des Woords in de opleiding heeft de aandacht van het curatorium. Een snel veranderende samenleving vraagt veel van predikanten. Je kunt met allerlei moeilijkheden te maken krijgen en het kan flink misgaan. Dit zal een punt van aandacht zijn op de synode.”

Lees meer over de synode in het Reformatorisch Dagblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.