Liefde
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

12 september 2019 door Patrick Goede

Voormalig honkballer begint christelijke bediening om mensen van trauma af te helpen

Oud-honkballer Paul Byrd en zijn vrouw Kym Byrd zijn een bediening gestart waarin ze mensen van hun trauma afhelpen dankzij de rustgevende kracht van paarden. "God bleef maar tot mijn hart spreken dat er iets was waar Hij mij voor riep, maar ik wist niet wat", vertelt Kim Byrd aan de Christian Post.

Het echtpaar helpt een ieder die met een vorm van emotionele, psychische of relationele problemen kampt. Ze kunnen dit proberen een plek te geven door simpelweg tijd door te brengen met paarden. Een team van therapeuten helpt de betrokkenen daarnaast met behulp van psychotherapy om trauma's, paniek en angsten te overwinnen. 

Deze combinatie van verschillende vormen van therapie kan juist die mensen helpen die bij de gangbare therapie geen doorbraak ervaren. In 2016 werd de boerderij aangeschaft. "De paarden zijn niet alleen prachtig maar brengen je ook dichter bij de natuur. Ze zijn echt enorm rustgevend. Mensen die hun trauma niet tussen vier muren kunnen verwerken, kunnen hier terecht bij een paard en een connectie maken met God zodat ze kunnen dealen met hun pijn", zegt Kym.

The Byrdhouse Ministries is gevestigd in Atlanta en komende zaterdag houden ze open huis.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.