Calvijn College

Dagelijks leven

10 september 2019 door Geerten van Breugel

Kortebroekenprotest bij Calvijn College mislukt: geen gehoor van leerlingen aan oproep #BOOS

Aan de oproep van Tim Hofman voor het dragen van een korte broek van leerlingen van het Calvijn College in Goes, is nauwelijks gehoor gegeven, bericht het Algemeen Daglad. Presentator Tim Hofman van het BNNVARA-programma #BOOS deed de oproep naar aanleiding van een uitzending van het programma waarin een jongere boos was op de kledingregels van de reformatorische school. Bij het protest mochten leerlingen niet met de pers praten, ook het bestuur van de school wilde niet reageren, schrijft de krant.

Een enkele leerling zou in korte broek naar school zijn gekomen, maar wilde niet reageren op de vraag of hij dit deed naar aanleiding van de oproep van Hofman. In de eerdere uitzending ging Hofman met bestuursvoorzitter Jan Bakker in gesprek. "We hebben deze regel al meer dan 25 jaar. De lijn die wij volgen is dat mannen en vrouwen verschillend geschapen zijn en zich verschillend kleden”, aldus Bakker. De leerling die het programma inschakelde werd overigens geschorst.

Reacties

G
Een oproep om genuanceerd met dit soort zaken om te gaan. Een buitenstaander begrijpt niet wat er zich in onze kringen afspeelt. Laten we dan ook geen buitenstaanders inschakelen op deze manier; dat doet geen goed aan de zaak van Jezus Christus. Mij persoonlijke mening over dit item doet er niet toe. Heb respect en gehoorzaam degene die over je gesteld zijn, zolang hun geboden en verboden niet rechtstreeks tegen de Gods Woord ingaan; dat is toch een heldere bijbelse boodschap.

En neem je kinderen serieus; we zijn geneigd om onze eigen gang te*
R
Kledingvoorschriften komen vaker voor dan we denken.

Als je lid wordt van een voetbalclub, draag je het tenue van die club.

Ik zie het al gebeuren dat je als speler van Ajax tijdens de wedstrijd in een PSV-shirt gaat lopen.

Als de ouders voor een bepaalde school kiezen, heeft dat consequenties voor jou als leerling. Dat moet je thuis "uitvechten".
G
*;we zijn geneigd om onze eigen gang te gaan, maar dat versterkt juist de noodzaak van regels. Geef regels die werkelijk van belang zijn. En zoek waar nodig de gulden middenweg. Dus geen regels meer om de regel of traditie, en gehoorzaamheid aan God en de mensen die boven je staan.

Bewust geef ik geen oordeel over de mening van het bestuur of de scholier; bovenstaand is enkel een oproep om evenwichtig met zaken om te gaan en zo een standvastige christelijke positie in de maatschappij in te nemen met alle kleuren /schakeringen die er zijn mogen
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!