Mister survivor

Nieuws

10 september 2019 door Patrick Goede

Televisiester en survival expert Bear Grylls brengt christelijk dagboek uit: "Schitterend getuigenis"

Bear Grylls, bekend van zijn avonturen in de wildernis op Discovery Channel, is een volgeling van Christus en heeft nu ook een christelijk dagboek uitgebracht, dat meldt de Christian Post. "Het was niet eens zozeer de bedoeling om dit uit te geven, ik heb gewoon aantekeningen bijgehouden die ik elke ochtend maakte aan het begin van de dag. Die gaven mij kracht. Het is geworteld in Christus' onderwijzingen en de liefde staat daarin centraal", zegt Grylls over de tot standkoming ervan.

Het nieuwe dagboek werd deze zomer gelanceerd en heet Soul Fuel, wat vertaalt kan worden met 'brandstof voor de ziel'. Het is een "eerlijk boek" waarin "Bear Grylls de inspiratie vindt om sterk te blijven staan en vrede voor elke dag te vinden. Onderwerpen als vriendschap, falen, risico's en moed helpen je om elke dag met kracht en doelgericht in te gaan", valt in de synopsis te lezen.

Bear kreeg tijdens zijn survivaltochten te maken met verschillende tegenslagen. Zo verloor hij een vinger in de jungle van Vietnam, brak hij zijn rug bij een parachuteongeluk en brak hij zijn schouder in Antartica. De dood van zijn vader op zijn 25e had het meeste impact op hem. Hij kwam hieruit dankzij zijn geloof in Christus. Telkens weer blijkt God de basis te zijn waar hij op terug kan vallen. Een schitterend getuigenis.

Reacties

H
Prachtig, meteen besteld. En een krachtig mens, en een prachtig verhaal. Heel opbouwend, zeker een dagboek voor mijn kids, in onze gezamenlijke gezinsmomenten. ( en goed voor hun Engels!(-;

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!