bootvluchtelingen

Nieuws

10 september 2019 door Patrick Simons

Duitse bisschop stelt dat bootvluchtelingen helpen een "publieke verantwoordelijkheid voor christenen is"

De Evangelische Kirche in Deutschland moet zich blijven focussen op de vluchtelingencrisis. Dat is in ieder geval wat Kristina Kühnbaum-Schmidt, een evangelisch-lutherse regiobisschop in Noord-Duitsland meent. Ze stelt dat de kerk een signaal moet afgeven dat de vluchtelingencrisis haar niet koud laat.

Eerder dit jaar was er vanuit deze kerk ook al een initiatief om zich in te zetten voor vluchtelingen op zee. Daarbij ontstond het idee om een kerkelijke vluchtelingenboot in de Middellandse Zee te financieren, zo meldt het Nederlands Dagblad. Dat idee werd echter amper gesteund waardoor het uiteindelijk niet doorging. Kühnbaum-Schmidt roept nu op om als kerk de krachten te bundelen met organisaties die zich inzetten om vluchtelingen uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika te helpen.

Ze behoort overigens tot de Noord-Duitse parochie die destijds als eerste 15.000 euro gaf voor de eerdergenoemde reddingsboot. Kühnbaum-Schmidt stelt dat "voor slachtoffers opkomen in woord en daad een deel is van de publieke verantwoordelijkheid van christenen".

Reacties

Goed te lezen dat deze bisschop nagenoeg geen respons heeft bij de eigen achterban.
H
Deze kerken kunnen beter gratis vliegtickets beschikbaar stellen i.p.v. reddingsboten financieren. Wellicht maken de echte vluchtelingen dan ook nog een kans!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!