Ground zero

Nieuws

10 september 2019 door Patrick Goede

Christelijke hulporganisaties brengen verlichting in rampgebied Bahama's

Orkaan Dorian heeft een spoor van vernieling achtergelaten op de Bahama's. Het dodental als gevolg van de natuurramp stijgt nog altijd en staat op dit moment op 44, maar liefst 70 duizend mensen zijn dakloos geraakt. De christelijke hulporganisatie Samaritan's Purse is al bijna een week in het rampgebied aanwezig en probeert met man en macht hulp te verlenen.

Ook Convoy of Hope, een andere christelijke organisatie, probeert de mensen te voorzien van medicijnen, medische zorg en elke andere vorm van noodhulp. Zo leverden ze 1500 kilo aan hulpgoederen in de vorm van water, tenten, kant en klare maaltijden, luiers, generatoren en EHBO-dozen.

Samaritan's Purse heeft op verzoek van de World Health Organisation een veldhospitaal opgezet met 40 bedden en een team van medische specialisten ingevlogen voor eerste hulp. Door de ramp is het bestaande ziekenhuis flink beschadigd. Er is een operatiekamer aanwezig waar tien operaties per dag uitgevoerd kunnen worden, ook is er een bevallingskamer.

Maar liefst 600 vluchten met noodhulp landen nu dagelijks op de Bahama's. Omdat er bijna geen voertuigen zijn die de orkaan hebben overleefd is het lastig om de goederen te distrubueren. Ieder gebed is welkom.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!