Abortus

Nieuws

10 september 2019 door Geerten van Breugel

In 2019 al ruim 9000 doodgeboren kinderen geregistreerd

Vanaf februari 2019 is het mogelijk een levenloos geboren kind, ook met terugwerkende kracht, te laten registreren bij de overheid. Tussen februari en mei zijn 9329 kinderen geregistreerd, meldt de NOS. Met de ingang van deze nieuwe wet konden doodgeboren kinderen worden geregistreerd, maar ook levenloos geboren kinderen naar aanleiding van een abortus.

Niet alleen bij de gemeente ziet men dat er een toeloop is van het aantal ouders dat een plek wil voor hun doodgeboren kind, ook uitvaarzorgers herkennen de trend. Zo bericht de staatsomroep dat ouders vaker voor een uitvaart kiezen in plaats van een crematie.

De Volkskrant sprak met Miriam van Kreij, van Miskraambegeleiding Nederland. "Het is belangrijk voor ouders om persoonlijk afscheid te kunnen nemen. Twintig jaar geleden dachten veel artsen nog dat het beter was om niet te hechten aan een doodgeboren kindje. Nu beseffen we dat het beter is om juist wel afscheid te nemen."


Abortus
- Sandra stapte een abortuskliniek binnen
- Spiraaltje of pil gebruiken als christen? Kees van Helden raadt het af
- Kira maakte een afspraak bij abortuskliniek: "Ik schreeuwde het uit naar God: haal het bij me weg. Ik wil het niet. Ik kan het niet"
- Abby Buwalda is voorstander van abortus en keek de populaire christelijke film 'Unplanned': "Ik vind de film gevaarlijk"
- Kees van der Staaij wil aanzetten tot abortus strafbaar maken: "Ik schrik ervan als ik hoor hoe vaak vrouwen ‘gepresst’ worden om een abortus uit te voeren"
Meer over Abortus »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!