oezbekistan

Nieuws

10 september 2019 door Patrick Simons

Nieuwe godsdienstwetten Oezbekistan en Rusland beperken Baptisten

Baptisten in Oezbekistan en Rusland bevinden zich in een onzekere situatie. Er is geen vervolging, maar hun vrijheid is er vooral een op papier. Baptisten weten niet óf en wanneer er weer tegenwerking van de kant van de overheid komt. Het Reformatorisch Dagblad maakte een reportage.

Dit jaar gingen er nieuwe godsdienswetten in, waardoor religieuze groeperingen nog strenger in de gaten worden gehouden. Het is bijvoorbeeld verboden om mensen aan te spreken met behulp van muziek en zang, een middel dat juist door de baptisen veelvuldig werd gebruikt om het evangelie te verspreiden. Daarnaast is het ook niet meer toegestaan om met een boekenstalletje op straat te staan.

Overigens lijken de nieuwe wetten vooral te zijn gericht op religies die vanuit het buitenland komen zoals bijvoorbeeld de Jehova's Getuigen. "Maar wat hen overkomt, kan ook ons als baptisten zomaar gebeuren", aldus voorganger Pavel Schestakov. "De vrijheid die we hebben is vooral op papier. Daar zijn we blij mee, maar de vraag is wat er in de praktijk mee gebeurt."


Christenvervolging
- Het christendom wordt vernietigd en het Westen kijkt toe en zwijgt
- Ook christenen uit Nederland horen bij de vervolgde kerk
- Waarom het goed is om als christen vervolgd te worden
- Hemeltergende stilte na aanslagen: benoem de daders en geef slachtoffers een gezicht
- Dominee Henk-Jan Prosman komt in actie en heeft een boodschap voor de media: "Stop met zelfcensuur en politieke correctheid"
Meer over Christenvervolging »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!