McKrae Game

Nieuws

10 september 2019 door Patrick Goede

Oprichter van 'homogenezingscentrum' heeft spijt: "Ik was een religieuze zeloot die mensen pijn deed"

"Ik was een religieuze zeloot die mensen pijn deed", vertelt McKrae Game aan de The Washington Post. Game startte en werkte 20 jaar lang voor het Hope for Wholeness Network (hoop op heelheid netwerk). "Ik zat fout. Vergeef me alsjeblieft! Het ligt allemaal in mijn verleden nu maar veel teveel mensen blijven denken dat er iets mis met hen is en met mensen die open als homo of transgender leven", schreef Game vorige week op zijn Facebookpagina.

Hope for Wholeness staat bekend als één van de meest vooraanstaande therapiecentrums voor mensen uit de LGBTQ-community in Amerika. Zelf verwerpen ze de term 'homobekering' of de in Nederland gebruikelijke en verguisde term 'homogenezing'. Ze staan mensen bij die hun seksuele geaardheid in conflict zien met wat ze geloven. "We respecteren en geloven in de eigen bevoegdheid van het individu en het pad dat hij of zij kiest", zegt de woordvoerder van de organisatie. Daarbij voegen ze toe dat ze Game en zijn familie liefhebben en voor hem bidden. 

"Mensen zeggen dat ze dankzij mijn handelen zelfmoordpogingen hebben ondernomen. Mensen die ik ken bezoeken een therapeut vanwege wat ik hen aangedaan heb. Waarom zou ik dan door willen gaan met dit werk? Ik hoop dat alle ex-gay organisaties hun deuren sluiten. Ik geloof dat het veel kwaad doet", zegt Game onder andere. Hij geeft verder aan dat zijn vrouw erg begripvol reageerde op zijn uit de kast komen en dat hij nu veel in de tuin werkt. Het stel heeft twee kinderen. Hij heeft inmiddels een aantal boze reacties van zowel christenen als LGBTQ-voorvechters binnengekregen. 

Reacties

Maar wat dan te denken van bijv. Desert Stream (Grandview, Missouri), een van de meest succesvolle veranderingsbedieningen, dat geleid wordt door Andrew Comiskey, zelf een voormalig homoseksueel. Het is vooral voor hen die hun leven aan Jezus Christus hebben overgegeven en die er actief naar verlangen door de kracht van de Heilige Geest bevrijd te worden van hun seksuele gebrokenheid. Ook steeds meer niet-christenen vragen om toegelaten te worden, aldus Comiskey. Geloof in Gods kracht! Jezus zegt: “Alle dingen zijn mogelijk voor wie gelooft”.
Guijt, dat is net zo'n grote onzin als als een hetero te veranderen in een homo. Jongens, dat je dit soort sprookjes met droge ogen durft op te schrijven. Schandelijk tegenover hen, die graag anders hadden willen zijn, maar helaas zo geschapen zijn.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!