Nieuws

09 september 2019 door Geerten van Breugel

Israëlische archeologen denken overblijfselen Bijbelse Emmaus te hebben gevonden

Israëlische archeologen claimen de overblijfselen van het Bijbelse plaatsje Emmaus te hebben gevonden. De krant Haaretz meldt dat de Israëlisch-Franse onderzoekers muren van ruim tweeduizend jaar oud hebben gevonden, die door een Seleceudische generaal zouden zijn gebouwd na het verslaan van Judas Maccabaeus. Dit zou de echte locatie betreffen van het plaatsje Emmaus.

De onderzoekers, Israel Finkelstein en Thomas Römer, betogen dat de heuvel Kirjath Jearim en de nabijgelegen stad Abu Gosh wel op de plek van het voormalige dorpje moeten zijn. In de Bijbel staat dat Emmaus iets meer dan tien kilometer bij Jeruzalem vandaan lag, wat ook de afstand is tussen de heuvel en Abu Gosh aan de ene kant en Jeruzalem aan de andere kant. Op de weg naar Emmaus liet Jezus zich na zijn opstanding aan twee mannen zien en at Hij met hen.

Benjamin Isaac, emeritus professor aan de Tel Aviv University, heeft zijn twijfels bij hun redenering. "Geografisch, archeologisch én topografisch gezien hebben de onderzoekers een goede zaak. Maar het is en blijft een hypothese." Hij geeft aan dat er nog twee plekken zijn die in aanmerking komen voor het oude Emmaus.

Reacties

A
We gaan naar Emmaus(Abu Ghosh) met Google Earth en zien deze straat tussen Mahmoud Rashid en Kvish ha Shalom met zelfs 2 foto's van een niet correcte christelijke kerk en de ruïnes van.....

Was daar jaren geleden 3 maanden als vrijwilliger op Yad Hashmons(Finse heuvel)

Shalom

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!