RDoutside

God

09 september 2019 door Lukas ten Napel

Video: Welke mening hebben de mensen in Utrecht over de Biblebelt?

Hoe kijken de mensen uit Utrecht tegen de Biblebelt aan? Daar probeert RDoutside achter te komen door rondom Museum Catharijne Convent, waar de tentoonstelling Bij ons in de Biblebelt plaatsvindt, mensen te vragen over hun ervaringen met de Bijbelgordel.

“Ik ben heel enthousiast over de tentoonstelling, omdat het een authentiek beeld geeft over wie de mensen zijn en hoe het geloof beleefd wordt in de Biblebelt”, vertelt een vrouw. Een andere vrouw antwoordt op de vraag ‘Vind u de mensen daar niet een tikkie apart?’: “Ja, wat is apart? Het is maar net in welke cultuur je bent opgevoed. Binnen die cultuur zijn bepaalde dingen nu eenmaal normaal.” “Ik vind het een stelletje eigenheimers”, antwoordt een man. “Ze denken het allemaal beter te weten, omdat God bepaalde uitspraken heeft gedaan.”

Wilt u meer uitspraken over de Biblebelt horen? Bekijk dan de video!

Reacties

Je kan niet alle Bible-belters over één kam scheren, maar dat ze in een andere wereld leven dan de gemiddelde Nederlander en ook dan de gemiddede christen, is wel mijn ervaring. De Bible-belters houden een christelijke cultuur in stand, zoals die vroeger wijd verspreid was. Daar een keer een kerkdienst meemaken is wel een aanrader. Mijn volwassen kinderen vonden het bijzonder om dit eens mee te maken waren zeer verbaasd dat grootmoeders-tijd nog bestond.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!