Ds. M. A. Kempeneers

Nieuws

09 september 2019 door Jeffrey Schipper

CGK Driebergen stemt over komst nieuwe predikant

In de zoektocht naar een nieuwe predikant is de christelijke gereformeerde gemeente (CGK) in Driebergen uitgekomen bij ds. J. de Bruin uit Elburg en ds. M. A. Kempeneers (Katwijk aan Zee, foto). Op 16 september brengen gemeenteleden hun stem uit op één van de twee. De gemeente in Driebergen is vacant omdat ds. L. W. van der Meij in 2017 werd afgezet.

Lees ook: Vijf vragen naar aanleiding van afzetting CGK-predikant.

Een dag later stemt de christelijke gereformeerde gemeente in Meerkerk over een nieuwe dominee. Ook daar is ds. M. A. Kempeneers in beeld. Gemeenteleden hebben ook de mogelijkheid om hun stem uit te brengen op ds. W. E. Klaver uit Hamilton (Canada). In Meerkerk zoekt de kerkenraad een gemeentepredikant vanwege het emeritaat van ds. K. Hoefnagel. CIP.nl sprak onlangs met Hoefnagel: "Een domineesgezin is eigenlijk publiek bezit".

In de zoektocht naar een nieuwe predikant is de christelijke gereformeerde gemeente in Genemuiden uitgekomen bij kandidaat A. J. Droger uit Rotterdam en kandidaat R. de Jong (Dokkum). Op 17 september brengen gemeenteleden hun stem uit op één van de twee. De gemeente in Genemuiden is vacant sinds het vertrek van dr. A. Huijgen in 2013. Huijgen nam afscheid om docent aan de Theologische Universiteit in Apeldoorn te worden. De gemeente telt ongeveer 275 leden. Eerder besloten ds. A. T. van Olst, ds. P. W. J. van der Toorn, ds. E. Moerdyk, ds. A. D. Fokkema, ds. H. M. Mulder, ds. A. Versluis en ds. G. J. Post niet naar Genemuiden te verhuizen.

De christelijke gereformeerde kerk in Ameide (in combinatie met Vianen) heeft een beroep uitgebracht op ds. J. de Bruin uit Elburg. Deze gemeente is vacant sinds 2008.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!