Nieuws

09 september 2019 door Evangelische Hogeschool

43e EH-Basisjaar start met 120 studenten

Het 43e EH-Basisjaar is dinsdag 3 september jl. van start gegaan met 120 studenten. Het aantal aanmeldingen op de Evangelische Hogeschool is daarmee voor het derde jaar op rij stabiel. Op vrijdag 6 september werd het jaar officieel geopend tijdens een bijeenkomst in De Brug te Amersfoort. Directeur Els van Dijk ging in haar toespraak in op het jaarthema `Aandachtig leven’.

In haar bijdrage roept Van Dijk op om niet opgeslokt te worden door de waan van de dag. “Leven zoals God het bedoeld heeft, is voor jongvolwassenen steeds lastiger geworden. De wereld vraagt veel van hen. Niet voor niks zijn prestatiedruk, keuzestress en burn-out problematiek onder studenten aan de orde van de dag,” licht Van Dijk toe. “Op de EH willen we jongeren stimuleren om zich niet te laten opjagen door allerlei verwachtingen die de wereld van hen heeft, maar om dichtbij de Bron te blijven, om de stilte te zoeken en om Gods stem te verstaan. Ik vind het prachtig dat we dit jaar weer zo’n mooie, grote groep mogen verwelkomen. Het is bijzonder hoopvol dat zij hebben gekozen voor verdieping en bezinning. Wij zijn dankbaar dat wij studenten mogen toerusten om weerbaar te zijn en hun geloof handen en voeten te geven.”

Het Basisjaar is een tussenjaar ter voorbereiding op een vervolgopleiding aan hbo of universiteit. Het onderwijsprogramma is een mix van o.a. persoonlijke ontwikkeling, geloofstoerusting en studiekeuze en –vaardigheden. Studenten zijn afkomstig uit de volle breedte van christelijk Nederland.

Maandag 9 september beginnen de eerste colleges.

De EH biedt geen beroepsopleiding en ontvangt daarom geen overheidssubsidie. Voor haar bestaan is de school (naast de collegegelden) volledig afhankelijk van giften. Afgelopen jaar was er sprake van een tekort o.a. in verband met stijgende kosten en achterblijvende giften. Dankzij een grote sponsoractie door studenten en medewerkers in april en de enorme extra steun van haar trouwe achterban, kon dat worden weggewerkt.

Naast het Basisjaar start dit seizoen ook voor de 13e keer de cursus Persoonlijke ontwikkeling voor volwassenen, een programma van tien vrijdagen dat zich richt op persoonlijke ontwikkeling en geloofstoerusting.

Klik hier voor meer informatie over de Evangelische Hogeschool

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!