mugabe

Nieuws

09 september 2019 door Patrick Simons

President die zei Jezus in aantal opstandingen overtroffen te hebben overleden

Robert Gebriel Mugabe is vrijdag gestorven. De voormalig president van Zimbabwe trad twee jaar geleden gedwongen af nadat zijn land door hem in een neerwaartse spiraal terecht was gekomen.

Mugabe liet bijvoorbeeld vreedzame protesten met grof geweld neerslaan en hij liet blanke boeren wegjagen van hun boerderij. Hoewel hij zich christen noemde en de kerk bezocht, kreeg hij tijdens zijn regeerperiode de kerk tegen zich. Zo sprak Pius Ncube, een rooms-katholieke aartsbisschop zich in 2001 hard uit tegen het regime van Mugabe.

Hoe langer hij aan de macht was, hoe meer hij zichzelf overschatten. Zo stelde in 2008 zelfs dat hij Jezus overtrof met betrekking tot het aantal opstandingen. Dat zei hij naar aanleiding van geruchten dat hij een politieke nederlaag zou lijden en terminaal ziek zou zijn. Hij verwees overigens wel vaker naar de Bijbel. In 2013 zei hij dat zijn politieke tegenstanders zichzelf op moesten hangne en dat 'de honden het vlees van dat uitschot niet eens willen eten'. Daarmee verweest hij duidelijk naar Izebel.

Reacties

H
Dit is waar wijlen Premier Ian Smith van het v.m. Rhodesië destijds voor gewaarschuwd heeft. Hij weigerde de terrorist Mugabe de hand te drukken . Het westen heeft Smith laten vallen en daarmee een dolksteek in de rug gegeven. Het westen incl. NL heeft hier nog niks van geleerd. Dankzij steun van het westen aan het ANC treft Zuid-Afrika nu hetzelfde lot als Zimbabwe. De linkse media zwijgt nu in alle talen over de ANC dictatuur in Zuid-Afrika.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!