tweeling
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

16 september 2019 door Compassion

Deze vader staat er door het overlijden van zijn vrouw alleen voor

“Toen de dokters vertelden dat mijn vrouw tijdens de geboorte van mijn twee zoontjes overleden was, stortte mijn wereld in. Ik had nooit verwacht dat dit mij zou overkomen.”

Compassion bevrijdt kinderen van armoede in Jezus' naam. Kinderen zijn de grootste slachtoffers van extreme armoede. Geweld, uitbuiting; het is realiteit, het gebeurt. Maar Jezus laat hen niet in de steek.
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Compassion

Als alleenstaande vader moet Honorato uit Peru nu zorgen voor de tweeling, Marcos en Isaac (foto boven). Zijn oudste dochter, die werkte en studeerde in een andere stad, kwam weer terug naar huis om te helpen met het zorgen voor de tweeling. Honorato werkte lange dagen als bouwvakker en verdiende hiermee 7 dollar, dit was niet genoeg om het gezin van alle basisbehoeften zoals luiers, eten en kleding te voorzien.

Dankzij geld vanuit aanvullende hulpfondsen en de hulp van de lokale kerk was Honorato in staat om medische hulp te ontvangen voor de tweeling. Ook kregen ze van Compassion luiers en aanvullende voeding. Toen de andere moeders van het programma zagen dat Honorato lange dagen werkte en zijn dochter voor de tweeling zorgde, boden ze aan om de beurt op de tweeling te passen. Zo kan Honorato zonder zorgen naar zijn werk en zijn dochter weer studeren.

Nu een jaar later is het feest want Marcos en Isaac vieren hun eerste verjaardag. Dit is een speciale gelegenheid in Peru omdat dan volgens traditie voor het eerst hun haar wordt geknipt. Voor elke pluk haar krijgen ze geld als geschenk.

Lees hier meer over het werk van Compassion

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.