blokhuis

Nieuws

09 september 2019 door Patrick Simons

ChristenUnie-staatssecretaris Paul Blokhuis wil Tweede Pinksterdag eventueel inruilen voor vrije dag op 5 mei

Al jarenlang gaan er stemmen op om van 5 mei een vrije dag te maken in Nederland. Staatssecretaris Paul Blokhuis van ChristenUnie zegt dat een goed idee te vinden. Ook vindt hij het niet erg om er een christelijke feestdag zoals Tweede Pinksterdag voor op te offeren.

Dat stelde hij in het radioprogramma 1 op 1, waar het onderwerp ter sprake kwam. Hij vertelde dat er in het meest recente regeerakkoord in principe niets is afgesproken over 5 mei. Daar vertelde hij echter wel direct bij dat hij verwacht dat het wel een belangrijk onderdeel gaat worden van de komende verkiezingscampagne. Op de vraag of 5 mei een vrije dag moest worden, reageerde Blokhuis: "Daar valt veel voor te zeggen. Ik ben de laatste die zich daartegen zal verzetten."

Daar zal dan echter wel een andere vrije dag voor moeten worden opgeofferd. D66 kwam eerder met het plan om met Tweede Pinksterdag een christelijke feestdag in te ruilen. Paul Blokhuis wil dat idee zeker niet uitsluiten. "Ik sta er open in", reageert hij.

Reacties

Achterban van tienduizenden die tweede pinksterdag naar Opwekking gaan. Zal goed vallen. En dan 5 mei een dag vrij om wat precies te doen? Bier drinken op een bevrijdingsfestival waar flut artiesten optreden? Uitstekend.
Luuk, met je eens.

De zgn bevrijdingsfestivals zijn niet meer dan één van de tig feesten van min of meer hetzelfde soort.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!