calvijn

Nieuws

09 september 2019 door Patrick Simons

Onderwijsinspectie onderzoekt schorsing leerling Calvijn College die tv-programma inschakelde

Vorige week meldden we al dat de jongen die een online tv-programma inschakelde omdat hij op het Calvijn College geen korte broek mocht dragen, door de school geschorst was. Dat krijgt nu echter een staartje voor de school, die schorsing zelf overigens een time-out noemt. De Onderwijsinspectie wil namelijk meer weten.

Wanneer een school een leerling schorst, zijn verplicht om die schorsing te melden bij de Onderwijsinspectie. Daar komt nog eens bij dat een school een leerling nooit langer dan vijf dagen mag schorsen. Het Calvijn College voldoet aan geen van deze voorwaarden. Bij navraag van het Reformatorisch Dagblad stelt de Onderwijsinspectie namelijk dat men geen melding van de school heeft gekregen over de schorsing. Men geeft daarbij direct aan contact te gaan opnemen met het bestuur van de school, zo meldt een woordvoerder aan het medium.

De leering was het niet eens met het verbod op korte broeken dat op de reformatorische middelbare school in Goes wordt gehanteerd. Daarom schakelde hij het online tv-programma 'Boos' in. Presentator Tim Hofman ging verhaal halen waarna er de nodige ophef ontstond. De leerling kreeg vervolgens een time-out, zoals de school het zelf noemt. Hij werd door de school voor de keuze gesteld: excuses aanbieden óf een andere school zoeken. De jongen koos voor het eerst, onder meer omdat hij in het examenjaar zit. Vandaag zou hij overigens weer welkom zijn op school.

De onderwijsinspectie benadrukt dat men alleen gaat uitzoeken of de procedure goed is gevolgd. Er wordt niet inhoudelijk naar de gebeurtenissen gekeken.

Reacties

C
Het is niet de weg om de TV in te schakelen, maar in gesprek te gaan met de directeur en de docenten. Op refoscholen gelden kledingregels, de ouders zijn hiervan op de hoogte, en als je zoon dan op zijn kledingstuk wordt aangesproken, gaat hij provocerend naar de TV. Dit is niet in de haak. Zo ga je niet met de schoolleiding om.
J
Wat een getuigenis naar mensen die de Here Jezus niet kennen!! Waar gaat het bij Christenen nou om (want we worden uiteraard en logisch dan allen over één kam geschoren) .... kledingregels?Johannes 13:35 (Ik zal voor mijn reformatorische broeders en zusters de Statenvertaling gebruiken)

"Hieraan zullen zij allen bekennen, dat gij Mijn discipelen zijt, zo gij liefde hebt onder elkander."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!