bijbel

Dagelijks leven

06 september 2019 door Reformatorisch Dagblad

Jezus afbeelden in kinderbijbel? "Als mens was Hij voor iedereen zichtbaar"

Wanneer je in kinder(evangelisatie)werk afbeeldingen gebruikt van andere Bijbelse personen, is het raadzaam om ook afbeeldingen van de Heere Jezus te gebruiken. Dat concludeert Christineke Houweling volgens het Reformatorisch Dagblad in haar scriptie waarmee ze de pabo aan Driestar hogeschool afrondde.

De titel van haar scriptie luidde: 'Wij willen Jezus zien. Onderzoek naar het afbeelden van Jezus in kinder(evangelisatie)werk.' Ze vertelt in het dagblad onder andere over de bezwaren tegen het afbeelden van Jezus. "In de Tien Geboden staat dat God niet afgebeeld mag worden. Omdat Jezus als mens én God naar aarde kwam, mag je Hem volgens sommigen dus niet afbeelden. De Godheid van Jezus was niet te zien(anders had iedereen destijds wel in Hem geloofd) en kan dus ook niet afgebeeld worden. Als mens was Hij echter gewoon voor iedereen zichtbaar."

Op de vraag wat een kinderwerker het beste kan doen, is Christineke duidelijk. "Over Jezus vertellen in woord én beeld. Dan onthouden kinderen de Bijbelse vehalen het best en krijgen ze het zuiverste beeld van Jezus. Zo'n combinatie wordt ook gesteund door de ontwikkelingspsychologie."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!