trump

Nieuws

05 september 2019 door https://www.kn.nl/nieuws/buitenland-nieuws/hondurese-priester-trump-kan-muren-bouwen-wat-hij-wil-de-migratie-zal-aanhouden/

Priester uit Honduras: "Bouwen van muren zal de migratie niet verminderen"

De Hondurese jezuïet Ismael Moreno heeft migranten tientallen jaren in Noord-Honduras zien vertrekken, te beginnen met zijn eigen broer, die in 1989 naar de Verenigde Staten vertrok. De afgelopen maanden vertrokken ook andere mensen die hem nabij waren. “De migratie zal niet afnemen”, voorspelt hij volgens Katholiek Nieuwsblad. 

Het lijstje met mensen in zijn omgeving die vertrekken, wordt steeds groter. Niet alleen vertrok een collega van Radio Progreso, ook anderen in zijn omgeving besloten om richting de VS af te reizen. Dat alles ondanks de pogingen en het beleid van de Amerikaanse overheid waarmee ze asielzoekers willen ontmoedigen en verhinderen om het land binnen te komen. 

De priester is dan ook duidelijk in zijn oordeel: "Trump kan alle muren bouwen die hij wil, hij kan het hele leger langs de hele grens tussen VS en Mexico plaatsen, hij kan de grens naar het zuiden in Guatemala verplaatsen, hij kan de gevaren(van migratie) vergroten, maar het zal de migratie niet verminderen." Vervolgens komt Moreno nog met een bijzondere woordspeling. "De migratie wordt hier onderbouwd door een interne muur van accumulatie, uitsluiting en geweld."

Reacties

Camera's in de straat, sloten op mijn deur, grind bij de voordeur en ommuurde/"omschuttingse" tuinen, kunnen de inbrekers niet tegenhouden.

Maar toch doen we het.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!