Muhammad Hussein
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 september 2019 door Joods.nl | Jerusalem Post

Religieuze Palestijnse leider vergelijkt aanwezigheid van Joden in Israël met kanker

De grootmoefti van Jeruzalem, Sheikh Muhammad Hussein, beschouwt de aanwezigheid van Joden in Israël als 'een koloniale kanker', laat de Jerusalem Post weten.

Zijn heftige uitspraken zijn afkomstig van een rapport van de Palestijnse Autoriteit op de website van Al-Hayat Al-Jadida, de Supreme Fatwa Council, die onder leiding staat van Hussein. Daarin wordt gewaarschuwd voor “het gevaar van aanvallen op de religieuze en nationale symbolen in bezet Jeruzalem, en wordt de regering van de bezetters volledig verantwoordelijk gehouden voor deze schendingen”, citeert Joods.nl.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Het is niet de eerste keer dat Hussein controversiële uitspraken doet en aanspoort tot geweld. Kort na zijn benoeming noemde hij zelfmoordaanslagen “legitiem, zolang het een rol speelt in het Palestijnse verzet tegen de Zionisten.” Hij moedigde moslims aan om Joden te doden en hij ontkende dat er ooit een joodse heilige plaats op de Tempelberg in Jeruzalem was geweest.

De grootmoefti van Jeruzalem is de hoogste religieuze leider van de Palestijnse Autoriteit. Hussein, een voormalige imam van de Al Aqsa-moskee, werd in 2006 benoemd door PA-president Mahmoud Abbas.

Reacties

Hij zou zo leiding kunnen geven aan de UNWRA en UNESCO, om maar eens iets te noemen.

Leugens, geschiedvervalsing in combinatie met haat zijn dé cocktail die welig tiert in relatie tot Joden en Israël
H
Het is duidelijk dat de grootmoefti de leugentaal spreekt van zijn baas, de mensenmoordenaar van het begin. Zijn voorganger Al-Hoesseini was een dikke vriend van Adolf Hitler en riep destijds op om iedere Jood te vermoorden die men tegenkwam.
T
Al-Hoesseini creëerde de ‘moderne’ basis voor de Jodenhaat in de Arabische wereld ... Hij was de beste vriend van Hitler en Himmler, en kreeg de rang van Oberführer van de Waffen-SS.’

zie ook: https://likoed.nl/2015/10/moefti-gaf-hitler-advies-over-holocaust/
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.