politie india

Nieuws

05 september 2019 door Patrick Simons

Non na meer dan 50 jaar vrijwilligerswerk zonder reden India uitgezet

Na meer dan 50 jaar vrijwilligerswerk in India heeft de 86-jarige zuster Enedina Costilla het land moeten verlaten. De overheid weigerde haar visum te verlengen.

De Spaanse gelovige vrouw kwam volgens het Nederlands Dagblad 48 jaar geleden naar het dorp Aliganda en stichtte in die tijd vier verschillende scholen én een gratis medische hulppost. Voor die tijd werkte ze al vijf jaar ergens anders in India. Vorige maand kreeg ze echter totaal onverwacht te horen dat haar visum niet werd verlengd en dat ze het land binnen tien dagen moest verlaten. Er werd geen reden bij gegeven.

Inmiddels is ze daarom ook teruggekeerd naar Spanje, waar ze op dit moment ook woont. Enedina Costilla was lid van de congregatie van de Dochters van Liefde en had zich, voordat ze naar India kwam, gespecialiseerd in het bestrijden van tuberculose, een in die tijd veelvoorkomende ziekte in de regio. Het is overigens niet de eerste christelijke missionaris die het land wordt uitgezet. Sinds hindoenationalisten aan de macht kwamen in 2014 is dit al meedere malen gebeurd.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!