Heilke de Heer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

12 september 2019 door Lukas ten Napel

God maakte Zijn plan met Heilke duidelijk via een oude zuster uit haar kerk: “Jij moet ook nog een keer uitgezonden worden, hè?”

Mensen worden vaak op bijzondere manieren door God geroepen om in Zijn koninkrijk aan de slag te gaan. Zo ook de 21-jarige Heilke de Heer. In deze video van Heart Cry vertelt ze hoe God haar duidelijk maakte dat haar toekomst bij Mercy Ships ligt.

“Het Woord, getuigenissen van Heart Cry en andere middelen zijn tot zegen voor me geweest. Daarom wil ik ook mijn getuigenis met jullie delen”, vertelt Heilke. “Ik had een Godvrezende vader die me ook persoonlijke vragen stelde over het geloof, maar ik ontweek dat een beetje. Daar dacht ik liever niet te veel over na. Zo zat ik wel in de kerk, maar leefde ik voor mezelf.”

“Op een dag op school keken we een video die God heeft gebruikt om me duidelijk te maken dat je een keuze moet maken; het kan niet dat je in de kerk zit maar nog niet voor de Heere leeft. Daarna ging ik opletten in de eredienst en het werd me steeds helderder hoe ik een kind van God kon worden. Er kwamen momenten dat ik op mijn knieën ging en mijn zonden voor God neerlegde, zodat Hij mij kon reinigen.”

Zeker van je roeping
“Ik heb nog wel een periode van twijfel gehad; ging het niet te makkelijk. Is het wel echt voor mij? Ik hoorde een preek over de liefde van de Here Jezus; als je Hem liefhebt, kan dat niet van jezelf komen. Ik kon niet zonder Hem. Sindsdien is het elke dag wandelen met Jezus. Ik heb de Bijbelschool gevolgd en ben ‘vetgemest met Bijbels onderwijs’. Dat moet er ook uit. Zo heeft God in september 2018 weer een video gebruikt. Daarin werd gesproken over de laatste opdracht van de Here Jezus: “Je moet er wel heel zeker van zijn dat je thuis geroepen bent. Als je dat niet bent, ben je gegrepen om uit te gaan om het Evangelie te brengen.””

Tekens
“Het zette me aan het denken. Ik dacht aan een zendingspost en dacht ook aan Mercy Ships. Dat bracht ik in gebed bij de Heere. Een week later kreeg ik een magazine van Mercy Ships op mijn deurmat. Dat vond ik wel bijzonder, maar ik zag het net direct als een teken. Vervolgens kreeg ik er moeite met de gedachte dat ik misschien alles achter moest laten. Ik merkte heel sterk dat mijn ziel toebehoorde aan de Heere, maar dat ik het moeilijk vond om mijn lichaam toe te vertrouwen. Zondag ging de preek daarover; een nieuw teken.”

“Later die week hadden we een geloofstoerustingsavond waar een dominee sprak over hoe hij door God geroepen is. Hij kreeg een video te zien en is gaan bidden: “God, als U klopt, zal ik gaan”. Nog geen week later ontmoette hij iemand die zei: “Moet jij niet naar de Papoea’s gaan in dat geval?” Dat zette mij aan het denken en ik ben hetzelfde gebed gaan bidden.”

“Tijdens een gemeenteavond ging ik naast een oudere zuster zitten. We spraken wat met elkaar. Uit het niets zei ze: “Jij moet ook nog een keer uitgezonden worden, hè? Is Mercy Ships niets voor je?” Enerzijds was ik dankbaar voor Gods antwoord, maar nu moest het ook echt gebeuren; best wel eng.”

“In de week dat ik mijn baan ging opzeggen, las ik een boek over Keith Green, een christelijke zanger. Daarin las ik dat hij ook in aanmerking kwam met Mercy Ships. Je leest hoe Keith het schip op gaat om te kijken wat daar allemaal gebeurt en enthousiast wordt over het werk daar. Op zijn concerten riep hij op om goed na te denken over waarvoor je geroepen bent. In dat hoofdstuk las ik de eerste preek die ik hoorde via de video waar ik het eerder over had. Green gaf die preek naar aanleiding van zijn bezoek aan Mercy Ships. Zo vielen voor mij alle puzzelstukjes bij elkaar en hoop ik dus vol vreugde te gaan!”

Reacties

A
Respect en Gods zegen in alles!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.