Carianne Ros

God

05 september 2019 door Groot Nieuws Radio

Carianne Ros over omgang met geld: "We zijn kinderen van een Multimiljardair"

Praten over geld vinden we vaak best lastig. We doen er geheimzinnig over of praten er maar helemaal niet over. Coach en trainer Carianne Ros vertelde dinsdagochtend in Bij Jorieke van Groot Nieuws Radio over armoede en rijkdom, maar ook over hebzucht en vrijgevigheid. “We zijn kinderen van God en Hij is de rijkste multimiljardair die je kunt vinden. Alles is van Hem en wij mogen het voor Hem beheren.”

Voor Carianne zelf wordt het onderwerp geld steeds leuker. “Omdat er veel vrijheid in zit als we dit onderwerp vanuit Gods perspectief kunnen bekijken. Voordat ik dat ontdekte, zat er wel kramp op. We mochten er niet zo over praten en eigenlijk ben je dan bang voor geld. Als je op bent gegroeid in een gezin waar armoede heerst, dan krijg je een heel andere mindset dan als er een gewoon modaal inkomen was.”

Hebzucht
“Je kunt arm zijn en toch last hebben van hebzucht”, betoogt Carianne. “Sommige mensen denken: ik heb al zo weinig, dus daar hoef ik niet van te delen. God heeft het tien procent-principe niet voor niks gegeven. Hij zegt: ik heb lief wie blijmoedig geeft. Dat is zijn karakter, Hij geeft vanuit zijn overvloed. Je kunt vanuit de armoede jezelf gaan zitten vergelijken met anderen, maar dan ben je continu je mindset daarop aan het trainen.”

Vrijmoedig
“Het is belangrijk dat we leven uit Gods principes dat we vrijgevig mogen zijn, omdat Hij ons zoveel gegeven heeft. Dat brengt vrijheid. Hoe heerlijk is het om gewoon geld weg te mogen geven? Ik word er zelf heel blij van”, vertelt Carianne. “Liefhebben heeft ook te maken met delen. Geld is gewoon een ruilmiddel. Het werkte prima totdat de duivel zich ermee ging bemoeien. Het werd iets waar je hebberig van wordt of bang van wordt omdat je tekort komt.”

Beluister het gesprek met Jorieke en Carianne op de site van Groot Nieuws Radio.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!