Nieuws

04 september 2019 door Geerten van Breugel

Berichten over dood ontvoerde Nigeriaanse tiener fake

De Nigeriase Leah Sharibu is niet dood, maar leeft. Dat heeft de Nigeriase overheid bevestigd, volgens de Christian Post. Deze zomer circuleerden er nog berichten dat de in februari 2018 ontvoerde tiener in gevangenschap gestorven zou zijn.

Over de gevangenschap van Leah circuleren veel berichten. Zo zou het losgeld van de tiener 275 miljoen dollar bedragen en zou ze zijn uitgehuwelijkt aan een strijder van Boko Haram. Organisaties als Open Doors en Save the Persecuted Christians maken zich sterk voor de vrijlating van de Nigeriase en roepen de regering er toe op druk te zetten op de terreurgroep om dit te bereiken.

In februari 2018 werden 110 scholieren in de leeftijd van elf tot negentien jaar oud gekidnapt door de terreurgroep Boko Haram. De ontvoering vond plaats in Dapchi, in het noordoosten van Nigeria. Inmiddels zijn alle scholieren vrijgelaten, behalve de toenmalig 16-jarige Leah Sharibu, die volgens onder meer haar ouders haar geloof niet af wil zweren.


Christenvervolging
- Het christendom wordt vernietigd en het Westen kijkt toe en zwijgt
- Ook christenen uit Nederland horen bij de vervolgde kerk
- Waarom het goed is om als christen vervolgd te worden
- Hemeltergende stilte na aanslagen: benoem de daders en geef slachtoffers een gezicht
- Dominee Henk-Jan Prosman komt in actie en heeft een boodschap voor de media: "Stop met zelfcensuur en politieke correctheid"
Meer over Christenvervolging »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!