Nieuws

04 september 2019 door Geerten van Breugel

Fins parlementslid strafrechtelijk onderzocht na citeren Bijbeltekst uit Nieuwe Testament

Het Finse parlementslid Päivi Räsänen ligt onder vuur. Räsänen, voormalig minister van Binnenlandse Zaken in het land, postte een kritisch Facebook-bericht over de deelname van de Evangelische Lutherse Kerk van Finland aan de Helsinki Pride, eerder deze zomer. De Finse politie start nu een vooronderzoek tegen de politica, voor discriminatie van minderheden, zo tekent Evangelical Focus op.

Räsänen vraagt zich in de post af "hoe een kerk haar fundament, de Bijbel, samen laten gaan met trots op zonde en schande?" De politica plaatste een foto van Romeinen 1:24-27 bij het bericht, waarin het homohuwelijk als 'schandelijk' wordt omschreven. Alhoewel het vooronderzoek naar de uitspraken van de politica dus is gestart, tweette Räsänen nog dat ze niet ongerust is. "Ik ben niet bezorgd, omdat ik erop vertrouw dat dit niet door zal gaan naar de aanklager."

De Finse is zelf ook lid van de Lutherse Kerk, net als 69 procent van de Finse bevolking. Ze uit vaker haar gedachten over abortus, euthanasie en het huwelijk.

Reacties

Mogen we dit nog vinden....?

De ontwikkeling gaat door en gaat heel snel.

Een andere mening (De oude opvatting), mag je hebben zolang hij maar in je hoofd blijft zitten; en ook dat wordt eens ter discussie gesteld vrees ik.

De wet welke door de Finse politie is opgepakt, is een goed voorbeeld van een wet die beter niet kan bestaan. Op het ogenblik dat 'discriminatie' wordt gedefinieerd als 'iets zeggen van … ' is elke vrijheid van meningsuiting onmogelijk. Nu een tekst van de Bijbel in het verdachtenbankje wordt gezet, komt het ogenblik dat Christenen de menselijke overheid niet meer in alles kunnen gehoorzamen (handelingen 5:29). Daarnaast is het een schande dat een zittend lid van een parlement hiermee wordt lastiggevallen.
H
Als het letterlijk citeren van een tekst uit de bijbel strafbaar wordt dan kan het niet anders dan dat de bijbel straks tot de verboden boeken gaat behoren.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!