De Kist
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 september 2019 door EO

Nieuw seizoen ‘De Kist’ start met openhartig gesprek met Gordon

Het nieuwe seizoen van ‘De Kist’ start met een gesprek tussen EO-presentator Kefah Allush en Gordon bij laatstgenoemde thuis. In het nieuwe seizoen van ‘De Kist’ gaat Allush wederom met bekende Nederlanders in gesprek over de dood, de zin van het leven en de mogelijkheid van een leven na de dood. Zonder al te veel omwegen komen ook dit seizoen de grote vragen van het leven op tafel.

Gordon vertelt in de uitzending over de alcoholverslaving van zijn vader en de impact die dat op hem had: “Ik ben op jonge leeftijd uit huis gegaan, omdat hij zoveel dronk. Daar was voor mij niet meer mee te leven. Ik kan mezelf daarom nog steeds niet vergeven dat ik zelf ben gaan drinken.”

Het gesprek werd opgenomen, voordat Gordon zich liet opnemen in een afkickkliniek. Zijn eigen verslaving komt daarom niet expliciet ter sprake.

Ook al was de relatie met zijn vader moeizaam, toch omschrijft hij de dood van zijn vader als het heftigste dat hij ooit meemaakte. “Juist de laatste paar jaar was ik heel close met hem, terwijl het vroeger vaak mis ging door zijn alcoholprobleem. Maar de grootste kracht van het leven is vergiffenis."

Kefah Allush is gelukkig met de mooie, nieuwe gesprekken met een breed palet aan gasten: “De dood blijkt nog steeds een sterk vertrekpunt voor een goed gesprek over het leven.”

Naast Gordon zijn actrice Carly Wijs, architect Jan des Bouvrie, cabaretier en televisiepresentator Klaas van der Eerden, zangeres Corry Konings en acteur Peter Faber te gast.

‘De Kist’ is vanaf 8 september elke zondag te zien om 23.45 uur op NPO 2.

Reacties

Laten we bidden voor Gordon en alle BN-ers en de artiestenwereld dat ze de alles overtreffende Liefde van Jezus zullen leren kennen en Hem aannemen als hun Verlosser !!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.