Frans Korpershoek

Dagelijks leven

04 september 2019 door Lukas ten Napel

Sela-zanger beheert kringloopwinkel: "We willen de eenzaamheid bestrijden"

Zanger bij Sela of eigenaar van een kringloopwinkel? Frans Korpershoek is het beide. Naar eigen zeggen is zijn winkel De Doorsluizer in Maassluis niet alleen maar een plek waar je tweedehands boeken en meubel kan kopen. Hij vertelt erover bij Groot Nieuws Radio.

De twee woorden die kenmerkend zijn voor De Doorsluizer zijn verbinding en duurzaamheid. “Duurzaamheid in de breedste zin, dus ook in vriendschappen en relaties. En verbinding… we willen de eenzaamheid bestrijden.” Korpershoek wijst erop dat er vaak gedacht wordt dat alleen oudere mensen eenzaam zijn; een misvatting in zijn ogen: “Tegenwoordig zijn steeds meer jongeren alleen en geïsoleerd, juist door social media. Hier moet het gewoon gezellig zijn.”

Het contact met mensen in Korpershoeks winkel kan volgens hemzelf een geestelijke uitwerking hebben: “Eens in het kwartaal hebben we met z’n allen een maaltijd. Iedereen neemt iets mee en we zitten hier gewoon op stoelen en banken van de kringloopwinkel. En we delen ons leven. Dat is breder dan je tijd en eten delen, maar we delen ook de dingen die ons bezighouden, de moeilijke dingen. Iedereen komt hier met zijn eigen verhaal.”

Foto: Frans Korpershoek/Facebook

Beluister het volledige gesprek met Frans Korpershoek op de site van Groot Nieuws Radio.

Reacties

M
Fantastisch initiatief!!!! Leuke winkel ook nog! Ik hoop op bijzondere ontmoetingen. Wie weet wat hier uitgroeit! Gods zegen met wat jullie doen!!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!