christenvervolging

Nieuws

04 september 2019 door Patrick Goede

Meisje (6) ernstig mishandeld omdat haar ouders in Jezus geloven

Kleine kinderen horen te spelen, zingen en dansen. Jezus wilde dat de allerkleinsten tot Hem kwamen. In Vietnam is de realiteit echter schrikbarend anders. De zes jaar oude Phouc herstelt daar van haar verwondingen nadat ze aangevallen werd omdat haar ouders zich tot het christendom bekeerd hadden, dat laat Open Doors weten.

Na de aanval lag het kleine meisje een maand in coma. Ze werd op haar hoofd geslagen en in haar maag gestompt. Ze werd daardoor erg ziek en had ernstige maagklachten. Ze werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar ze in een coma belandde. Toen ze uiteindelijk wakker werd kon ze haar ouders niet meer herkennen. 

Reden voor de aanval was dat de buurtbewoners woedend waren geworden op de ouders nadat deze niet langer hun voorouders aanbaden maar Jezus volgden. Tijdens het oproer werden de ouders vastgebonden en het dorp uitgesleept. Ze werden geslagen en opgedragen om hun geloof te ontkennen. Dit ging twee uur lang zo door toen ze gesommeerd werden weg te gaan. 

De kerk waar ze kwamen ving hen op en bracht hen naar het ziekenhuis waar ze drie dagen moesten blijven. Uiteindelijk mochten ze weer terug naar hun huis nadat de voorganger met de lokale autoriteiten had gesproken. Toch worden ze nog dagelijks bedreigd en is hun leven zwaar. Vietnam is nummer 20 op de lijst van landen waar geloven het meeste kost.

Reacties

H
Vreselijk!!! Wat raakt dit. Wat een wereld.Welk geloof is dat wat in Vietnam is en zo afrekent met deze christenen?
T
De meeste Vietnamezen hangen een religie aan die een mengsel is van boeddhisme, taoïsme en voorouderverering.( wikipedia) In de (geestelijke) wereld weren de afgoden zich tegen het evangelie van Jezus Christus.
Toon meer antwoorden (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!