abortusdemonstraties
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 september 2019 door EO

EO-reportage over abortusdemonstraties: intimidatie of hulpverlening?

De abortusdiscussie is weer volop opgelaaid. Abortusklinieken klagen over een toenemend aantal anti-abortusdemonstraties voor hun deur. Namens het EO-programma NieuwLicht onderzoekt Tijs van den Brink wat er écht gebeurt voor de abortusklinieken: is er sprake van agressie of staan de demonstranten daar om hulp te verlenen, zoals ze zelf zeggen?

Tijs hoort het indrukwekkende verhaal van Fatima (niet haar echte naam), zij vertelt dat ze besloot af te zien van abortus, doordat ze voor de kliniek werd aangesproken door anti-abortusorganisatie Schreeuw Om Leven. Maar ook spreekt hij met Eva, zij heeft een abortus ondergaan en werd onderweg naar de abortuskliniek door een demonstrant ‘moordenaar’ genoemd.

Anti-abortusdemonstrant Florens van der Spek legt aan Tijs uit waarom hij bewust gebruik maakt van confronterende teksten als ‘abortus is babymoord’. "De baarmoeder van een moeder zou de veiligste plek op aarde moeten zijn, maar dat is het tegenwoordig niet meer." Abortusarts Monique Opheij is niet te spreken over de timing van anti-abortusdemonstranten. "Demonstreren is een goed recht in Nederland. Ik weet alleen niet of de plek en het moment zo goed is."

Ook vertelt Kees van Helden namens Stichting Schreeuw om Leven waarom ze bij abortusklinieken staan. "Het is 5 voor 12. Daarom staan we juíst hier. Zolang we nog wekelijks 1 à 2 mensen treffen die hun abortus afzeggen, dan is er structureel iets mis. Dan hebben vrouwen niet álle opties gehad."

Bekijk onderstaand fragment en klik hier om de volledige uitzending van NieuwLicht terug te kijken:


Abortus
- Sandra stapte een abortuskliniek binnen
- Spiraaltje of pil gebruiken als christen? Kees van Helden raadt het af
- Kira maakte een afspraak bij abortuskliniek: "Ik schreeuwde het uit naar God: haal het bij me weg. Ik wil het niet. Ik kan het niet"
- Abby Buwalda is voorstander van abortus en keek de populaire christelijke film 'Unplanned': "Ik vind de film gevaarlijk"
- Kees van der Staaij wil aanzetten tot abortus strafbaar maken: "Ik schrik ervan als ik hoor hoe vaak vrouwen ‘gepresst’ worden om een abortus uit te voeren"
Meer over Abortus »

Reacties

A
Het is bijbels om de poorten van de hel te bestormen volgens Mat. 16:18. Met deze woorden roept Jezus de gemeente op om in Zijn Overwinning te staan tegenover de satanische machten van de hel. (Ef. 6 De Wapenrusting van God)

Shalom.
K
Opvallend in deze reportage is de opmerking van de abortusarts dat zij er niet voor zijn om de problemen van de vrouw op te lossen. Dat komt bij mij zo over dat ze liever aborteren dan mee kijken wat de vrouw nodig heeft om vóór haar kindje te kunnen gaan.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.